Ook dit jaar deed Stichting Cultuurbehoud Milsbeek mee aan de Open Monumentendagen (OMD) in het weekend van 9 en 10 september. Het thema was: ‘Boeren, Burgers, Buitenlui’.
In samenwerking met Stichting De Oude Pottenbakkerij organiseerden wij een tentoonstelling in museum De Jacobsladder. Er waren veel foto’s te zien van dorpsbewoners uit de vorige eeuw. Milsbeek was jaren geleden een dorp van keuterboertjes en dagloners. Over het leven, het werk, van deze mensen kon men tijdens dit weekend meer te weten komen. Tevens konden geïnteresseerden zich alvast inschrijven voor het boek ‘De minse op de Milsbèk’ dat op 19 november uitkomt.

Hoewel het weer - zeker op zaterdag - niet echt meewerkte, waren er veel belangstellenden die de weg naar het museum ‘De Oude Pottenbakkerij’ wisten te vinden. Daar waren bestuursleden van onze stichting aanwezig om informatie te verstrekken over de tentoonstelling en over het uit te geven boek ‘De minse op de Milsbѐk’. De werkgroep historie van Stichting Cultuurbehoud Milsbeek heeft voortreffelijk speurwerk verricht om dit boek tot stand te brengen. Dat was ook te merken aan de reacties van de bezoekers.
Graag wil het bestuur iedereen bedanken voor zijn/haar enorme inzet en enthousiasme voor en tijdens de OMD. Een woord van dank aan gastheer Stichting De Oude Pottenbakkerij en museum De Jacobsladder voor de prettige wijze van samenwerking tijdens de Open Monumenten Dagen 2017. De periode van voorbereiding alsmede de dagen zelf hebben wij als zeer prettig ervaren. Het thema ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’ is door deze samenwerking door beide stichtingen goed tot uiting gebracht. Door elkaar hierin aan te vullen zijn de dagen succesvol verlopen en mogen wij stellen dat wat wij hebben gebracht heel goed is geslaagd.

   
© Stichting CultuurBehoud Milsbeek - https://cultuurbehoudmilsbeek.nl