Onthulling Vuurvogel in Milsbeek

Vrijdagmiddag 1 november werd in Milsbeek de Vuurvogel onthuld.
De Vuurvogel, gemaakt door Jan Koenen, was vroeger de handwijzer naar pottenbakkerij de Vuurvogel aan de toenmalige Molenweg bij de Oude Molen. Later werd de Vuurvogel langs de Rijksweg geplaatst om vandaar aan te geven waar de pottenbakkerij was. Langzaam raakte de Vuurvogel overwoekerd en vergeten, tot een attente dorpsgenoot hem onder de aandacht bracht van Cultuurbehoud Milsbeek. Er werd een plan opgesteld om de Vuurvogel in oude glorie te herstellen. Dat bleek niet meer te kunnen, want hij was onherstelbaar beschadigd. Uiteindelijk is er besloten een replica te maken. Dit was mogelijk door de financiële hulp van de gemeente Gennep en de medewerking van alle betrokkenen.
Vrijdag landde de Vuurvogel op zijn nieuwe bestemming op de hoek van de Ovenberg en het Achterbroek. Daar wachtte hem een welkomstcomité van alle betrokkenen, waaronder wethouder Rob Peperzak en Mart Jansen, die de onthulling verrichtten. Ton Frenken, voorzitter van Cultuurbehoud Milsbeek, pracht een toost op hem uit. Een bord naast de Vuurvogel verhaalt voor alle geïnteresseerden zijn geschiedenis.

 Cultuurbehoud Milsbeek onthulling Vuurvogel 01Cultuurbehoud Milsbeek onthulling Vuurvogel 02Cultuurbehoud Milsbeek onthulling Vuurvogel 03Cultuurbehoud Milsbeek onthulling Vuurvogel 04Cultuurbehoud Milsbeek onthulling Vuurvogel 05
 
  Foto's : Jos Peters

   
© Stichting CultuurBehoud Milsbeek - https://cultuurbehoudmilsbeek.nl