Ter herdenking van de burgerslachtoffers van Milsbeek, zijn er na de Tweede Wereldoorlog door de burgers en verenigingen van Milsbeek acties gehouden om samen een monument te kunnen oprichten. Op 4 mei 1955 werd het monument onthuld.

Vandaag 14 februari 2020, vrijwel 75 jaar na de bevrijding, heeft burgemeester van Beek van Gennep een informatiebord bij het monument voor de burgerslachtoffers onthuld. In overleg met Stichting Cultuurbehoud Milsbeek heeft de gemeente Gennep een nieuw informatiebord ontwikkeld en laten plaatsen.

Het bord vermeldt de geschiedenis van het monument: hoe het tot stand kwam, waarom het een stukje verplaatst werd, hoe het in verval raakte en door Stichting Cultuurbehoud Milsbeek weer in ere hersteld werd. Bovendien vertelt het drie verschillende verhalen over wat de oorlog met mensen kan doen.

Milsbeek herdenkt zijn doden; zij worden niet vergeten.

Cultuurbehoud Milsbeek onthulling informatiebord oorlogsmonument 1Cultuurbehoud Milsbeek onthulling informatiebord oorlogsmonument 2Cultuurbehoud Milsbeek onthulling informatiebord oorlogsmonument 3Cultuurbehoud Milsbeek onthulling informatiebord oorlogsmonument 4 Foto's Jos Peters

   
© Stichting CultuurBehoud Milsbeek - https://cultuurbehoudmilsbeek.nl