Struinpad  

   

Luchtfoto's  

   

Boek:Oorlogsherinneringen  

   

Schoolfoto's  

   

Jan den Hoan

Jan den Hoan

jan den hoan

Waar je nu bij de drie vijvers naar boven loopt, in de richting van de verbindingsweg tussen de Holleweg en de Helweg, heeft voor 1925, op korte afstand van de villa, nog een boerderij gestaan.

Vanuit de villa werd de bovenstaande foto gemaakt. De kopgevel was dus naar de villa gericht en de zijgevel naar het verbindingsweggetje. Tussen de verbindingsweg en het boerderijtje lag de moestuin en deze was aan de zijde van "het kasteel" afgeschermd met een beukenhaag. Aan de andere kant lag de fruitboomgaard.

De boerderij werd in de periode van ongeveer 1905 tot 1925 bewoond door Jan dèn Hoan (Lamers). De bijnaam was ontleend aan de stiefvader van Jan. Deze heette "De Haan" en alle kinderen uit het eerste huwelijk werden vervolgens in de volksmond ook altijd Dèn Hoan genoemd.

De boerderij was overigens, net als de andere boerderijen op "De Loate", een gewone pachtboerderij. In 1924 brandde ze af en werd niet meer herbouwd. Na o.a. nog een tijdje in het koetshuis gewoond te hebben, vertrok Jan dèn Hoan met zijn gezin de Maas over naar Beers.

De resten van de karschop en boomgaard zijn nog lang te zien geweest en nog langer kon er geprofiteerd worden van de kastanjes, die in "het gat van Jan dèn Hoan geraapt konden worden". Deze bomen waren nl. rijkdragend en de kastanjes waren veel groter dan die aan andere bomen. "Natuurmonumenten" heeft hier enkele jaren geleden echter de bomen gekapt. Het gat van Jan dèn Hoan ligt er sedertdien erg kaal bij.

   
Heropening Struinpad gedeelte Gebrandekamp28 juni 2018Heropening Struinpad gedeelte Gebrandekamp

Struinpad weer open

Het struinpad op de Gebrande Kamp is gedurende langere tijd afgesloten geweest. Door werkzaamheden van Rijkswaterstaat moest de route [ ... ]

Lees meer...
Beleidsplan04 apr 2018

Beleidsplan 2018 Algemeen / Visie:
De stichting vindt cultuurbehoud belangrijk voor de identiteit van de gemeenschap en haar vrienden, vriendinnen en vrijwilligers. [ ... ]

Lees meer...
Jaarverslag04 apr 2018

JAARVERSLAG 2017 Algemeen
In 2017 bestond het bestuur uit:
Ton Frenken: voorzitter, Toos de Gier-Arends: secretaris, Willeke de Haas-Theunissen: penningmeester.
Bestuursleden:
Nelly [ ... ]

Lees meer...
Jaarverslag04 apr 2018

JAARVERSLAG 2017 Algemeen
In 2017 bestond het bestuur uit:
Ton Frenken: voorzitter, Toos de Gier-Arends: secretaris, Willeke de Haas-Theunissen: penningmeester.
Bestuursleden:
Nelly [ ... ]

Lees meer...
Stichting Cultuurbehoud Milsbeek zoekt een assiste...31 jan 2018

De werkzaamheden bestaan uit het actualiseren van en onderhoudswerkzaamheden aan de website www.cultuurbehoudmilsbeek.nl De assistent(e) werkt zelfstandig [ ... ]

Lees meer...
Andere artikelen
   
© Powered & Hosting by : YonVie.nl