Struinpad  

   

Luchtfoto's  

   

Boek:Oorlogsherinneringen  

   

Schoolfoto's  

   

Cafe Hen Driessen

Café Hen Driessen

cafe hen driessen

Ook het volgende huis, dat we op "de alde Milsbèk" tegenkomen, heeft weer een caféverleden. Het is te zien op deze enigszins gehavende foto van rond 1930. Uitbater Hen Driessen, die ook wel Hen van den Kromme Bart genoemd werd, is gelukkig nog net te zien. Uit het bordje op de voorgevel links naast de deur blijkt, dat hij verlof B (bierhuis) had. In het bovenlicht boven de deur stond geschilderd "Café Driessen Milsbeek". De deur gaf toegang tot het café, dat zich over de volle voorgevel uitstrekte en waar toen al een biljart stond.

Het huis moet rond 1914 gebouwd zijn met stenen die op de "stènoven", welke korte tijd op de aan de Rijksweg gelegen Ovenberg heeft gestaan, waren gebakken. Eerder had Hen al een huis gebouwd op de hoek Zwarteweg/Langstraat, dichtbij het geboortehuis van zijn vrouw Han Snep (Peeters). Toen hij nieuw bouwde aan de Rijksweg moet hij dat huis aan zijn broer Karel hebben overgedaan.

Zijn vrouw Han overleed al in 1918. Van de 4 kinderen is alleen Bertha (de Snep) in Milsbeek gebleven. Hen zelf overleed in 1936 en zijn 2e vrouw, de Duitse Greet Fellings, is daarna met de 2 kinderen uit dit huwelijk naar Kleef teruggegaan. De woning werd verkocht aan Mán Kösters (Koster) voor de prijs van fl 1.800,00.

De inkomsten uit het café waren maar bijverdiensten, want hij ging er ook nog bij uitwerken. Zo heeft hij een tijd op de steenfabriek gewerkt. Maar, vooral toen het veld van de voetbalclub schuin achter zijn huis kwam te liggen, moet Hen in het café toch goede zaken hebben gedaan. Hij werd ook voorzitter van de club.

Man Kösters heeft maar kort in het huis gewoond. Daarna heeft hij het een tijd verhuurd: er heeft o.a. Wim van Schaijk nog gewoond. In 1954 werd het gekocht door Jan Stoffelen. Deze heeft er gewoond tot 1971. Het werd toen gekocht door Emons Transport en vervolgens enkele jaren daarna afgebroken om plaats te maken voor de huidige woning van Pieter Emons.

   
Heropening Struinpad gedeelte Gebrandekamp28 juni 2018Heropening Struinpad gedeelte Gebrandekamp

Struinpad weer open

Het struinpad op de Gebrande Kamp is gedurende langere tijd afgesloten geweest. Door werkzaamheden van Rijkswaterstaat moest de route [ ... ]

Lees meer...
Beleidsplan04 apr 2018

Beleidsplan 2018 Algemeen / Visie:
De stichting vindt cultuurbehoud belangrijk voor de identiteit van de gemeenschap en haar vrienden, vriendinnen en vrijwilligers. [ ... ]

Lees meer...
Jaarverslag04 apr 2018

JAARVERSLAG 2017 Algemeen
In 2017 bestond het bestuur uit:
Ton Frenken: voorzitter, Toos de Gier-Arends: secretaris, Willeke de Haas-Theunissen: penningmeester.
Bestuursleden:
Nelly [ ... ]

Lees meer...
Jaarverslag04 apr 2018

JAARVERSLAG 2017 Algemeen
In 2017 bestond het bestuur uit:
Ton Frenken: voorzitter, Toos de Gier-Arends: secretaris, Willeke de Haas-Theunissen: penningmeester.
Bestuursleden:
Nelly [ ... ]

Lees meer...
Stichting Cultuurbehoud Milsbeek zoekt een assiste...31 jan 2018

De werkzaamheden bestaan uit het actualiseren van en onderhoudswerkzaamheden aan de website www.cultuurbehoudmilsbeek.nl De assistent(e) werkt zelfstandig [ ... ]

Lees meer...
Andere artikelen
   
© Powered & Hosting by : YonVie.nl