Struinpad  

   

Luchtfoto's  

   

Boek:Oorlogsherinneringen  

   

Schoolfoto's  

   

De dood

De dood

Bloemenstraat 95 Dood

Aan de overzijde van het huisje waar de steenfabriek haar oorsprong vond, ligt een gebied dat op alle kaarten van de 19e eeuw al met "De Dood" wordt aangeduid. De bewoners van de boerderij, ter plaatse worden al sinds mensenheugenis met de bijnaam " van den Dood" aangeduid.

In het begin van de eeuw woonde er Wim van den Dood en later zijn kinderen Herman en Truus van den Dood. Waar de naam vandaan komt is niet met zekerheid bekend. Er is wel eens gesuggereerd dat het mogelijk iets met de slag om het Genneper Huis te maken heeft gehad. Pastoor Driessen vermeldt in zijn heemkundige aantekeningen evenwel dat de heuvels van de Bloemenstraat tot aan Mook toe, een uitgestrekt grafveld zijn geweest met de resten van verschillende op elkaar volgende culturen. Het betreft volgens hem voorhistorische grafplaatsen die werden verlaten toen de praktijk van het begraven van de doden ingang vond. Mogelijk vindt de naam hier zijn oorsprong.

Het weggetje dat ter plaatse de verbinding vormt tussen de Bloemenstraat en het Sprokkelveld heette vroeger de Doodweg. De naam werd door de bewoners als onplezierig ervaren en op hun verzoek werd hij daarom in 1980 omgedoopt tot Steenweg.

De foto dateert uit de dertiger jaren. Truus leunt tegen de muur en Herman steekt zijn hoofd door het kleine voordeurraampje. Zo'n raampje was vroeger algemeen gebruikelijk. Hier en daar is het nu nog te zien.

Herman nam thuis de boerderij over. Truus trouwde op latere leeftijd met Gerrit Kösters (Koster) van de Driekronenstraat.

Het oude huis is in de oorlog geheel verwoest. Herman woonde vijf jaren in de nu nog aanwezige noodwoning en bouwde in 1950 een nieuwe boerderij, die thans door dochter Mientje en schoonzoon Jan Giesbers wordt bewoond.

   
Heropening Struinpad gedeelte Gebrandekamp28 juni 2018Heropening Struinpad gedeelte Gebrandekamp

Struinpad weer open

Het struinpad op de Gebrande Kamp is gedurende langere tijd afgesloten geweest. Door werkzaamheden van Rijkswaterstaat moest de route [ ... ]

Lees meer...
Beleidsplan04 apr 2018

Beleidsplan 2018 Algemeen / Visie:
De stichting vindt cultuurbehoud belangrijk voor de identiteit van de gemeenschap en haar vrienden, vriendinnen en vrijwilligers. [ ... ]

Lees meer...
Jaarverslag04 apr 2018

JAARVERSLAG 2017 Algemeen
In 2017 bestond het bestuur uit:
Ton Frenken: voorzitter, Toos de Gier-Arends: secretaris, Willeke de Haas-Theunissen: penningmeester.
Bestuursleden:
Nelly [ ... ]

Lees meer...
Jaarverslag04 apr 2018

JAARVERSLAG 2017 Algemeen
In 2017 bestond het bestuur uit:
Ton Frenken: voorzitter, Toos de Gier-Arends: secretaris, Willeke de Haas-Theunissen: penningmeester.
Bestuursleden:
Nelly [ ... ]

Lees meer...
Stichting Cultuurbehoud Milsbeek zoekt een assiste...31 jan 2018

De werkzaamheden bestaan uit het actualiseren van en onderhoudswerkzaamheden aan de website www.cultuurbehoudmilsbeek.nl De assistent(e) werkt zelfstandig [ ... ]

Lees meer...
Andere artikelen
   
© Powered & Hosting by : YonVie.nl