Struinpad  

   

Luchtfoto's  

   

Boek:Oorlogsherinneringen  

   

Schoolfoto's  

   

Oude artikelen

Mededelingen : oktober 2012

Onze stichting kijkt met tevredenheid terug op de deelname aan de landelijke Open Monumentendag op 8 september j.l. Ruim 100 personen namen op zaterdag deel aan de excursies op het voormalige landgoed ‘St. Jansberg’ onder leiding van Frans Kapteijns. In eethuis ‘De Diepen mochten we samen met het IVN en de stichting Veritable op zaterdag en zondag samen bijna 400 belangstellenden begroeten. Voor nadere informatie met een aantal foto’s wordt verwezen naar  onze website www.cultuurbehoudmilsbeek.nl

Ook de verkoop van de likeur St. Jansberg was een mooi succes. In de loop van zondag raakte onze voorraad uit verkocht. Inmiddels zijn de flessen tegen een prijs van € 7,50 per fles weer te koop in het eethuis ‘De Diepen’ en bij slijterij Tacken in Gennep.

Er hebben op 22 september j.l. 38 vrienden en vrijwilligers deel genomen aan de excursie naar het museum voor Nostalgie en Techniek in Langenboom. Voor een verslag van deze mooie dag  wordt verwezen naar het verhaal van Nelly Keukens op onze website. Hier zijn ook foto’s die op die dag door Nelly v.d. Ven en Martien Holthuysen zijn gemaakt te bekijken.

Besloten is bij gelegenheid van de tentoonstelling over het boerenleven in Milsbeek volgend jaar een boek uit te brengen. Hierin zullen een serie penseeltekeningen van Jan Koenen over de werkzaamheden op de boerderij van zijn ouders aan het Heiveld te zien zijn. In het boek zal ook een verhaal van oud-inwoner Henk Peters worden op genomen over zijn jeugdervaringen op het boerderijtje van zijn ouders aan de Oudedijk.

Ook zal een selectie van de door de werkgroep ‘Historie’ ingezamelde foto’ s van werkzaamheden op boerderijen in Milsbeek in het boek worden op genomen. Als er nog (oud) inwoners zijn die in het bezit zijn van dit soort foto’s en niet zijn benaderd door leden van de werkgroep,  dan kan er voor 15 november a.s. contact worden op genomen met Leny Franken-Wijnhoven, Heiveld 53, Milsbeek, tel. 0485-518205 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als er (oud)inwoners zijn die in het bezit zijn van luchtfoto’s die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw van hun boerderij of die van hun ouders zijn gemaakt, dan ook  graag een berichtje aan bovengehaald adres. Wij willen hier dan graag een scan van maken voor het genoemde boek of de begin volgend jaar te houden tentoonstelling over het boerenleven in Milsbeek.

Er is besloten om een digitale versie van het boek Oorlogsherinneringen Milsbeek via onze website te koop aan te bieden. Het boek kan zowel in zijn geheel als per hoofdstuk gedownload en/of afgedrukt  worden. De kosten per hoofdstuk zullen  € 2,-- bedragen en die voor het gehele boek € 17,50. De kosten kunnen per iDEAL betaling worden voldaan en naar verwachting zal het in november beschikbaar zijn. Voor nadere informatie wordt verwezen naar onze website.

De werkgroep Genealogie is inmiddels de eerste keer bijeen geweest. De 7 aanwezige leden hebben onderling informatie uit gewisseld en de werkwijze besproken. Voor nadere informatie wordt verwezen naar de website.

Op onze website zullen verder binnenkort een tiental door Henk Jaspers boven ons dorp gemaakte luchtfoto’s van Milsbeek worden geplaatst.

De borden langs de wandelroute ‘Rondje Milsbeek, dik de moeite waard’ zijn inmiddels door de ANWB gerestaureerd en weer bevestigd.

Wim Bindels


 

   
Excursie stichting cultuurbehoudmilsbeek 6 en 13 o...04 nov 2018

58 personen hadden zich aangemeld voor de jaarlijkse excursie voor vrienden, vriendinnen, vrijwilligers en hun partner/introducé. Omdat we niet allen tegelijk [ ... ]

Lees meer...
Boek "oorlogsherinneringen" hoofdstuk 44 Het Engel...24 okt 2018

 Index
Hoofdstuk 44 - Boek "Oorlogsherinneringen" Het Engelse kerkhof(War Cemetery) in Milsbeek Door : Gerrie Franken De Britse begraafplaats in [ ... ]

Lees meer...
Heropening Struinpad gedeelte Gebrandekamp28 juni 2018Heropening Struinpad gedeelte Gebrandekamp

Struinpad weer open

Het struinpad op de Gebrande Kamp is gedurende langere tijd afgesloten geweest. Door werkzaamheden van Rijkswaterstaat moest de route [ ... ]

Lees meer...
Beleidsplan04 apr 2018

Beleidsplan 2018 Algemeen / Visie:
De stichting vindt cultuurbehoud belangrijk voor de identiteit van de gemeenschap en haar vrienden, vriendinnen en vrijwilligers. [ ... ]

Lees meer...
Jaarverslag04 apr 2018

JAARVERSLAG 2017 Algemeen
In 2017 bestond het bestuur uit:
Ton Frenken: voorzitter, Toos de Gier-Arends: secretaris, Willeke de Haas-Theunissen: penningmeester.
Bestuursleden:
Nelly [ ... ]

Lees meer...
Andere artikelen
   
© Powered & Hosting by : YonVie.nl