De Limburgtour van de nieuw benoemde Gouverneur Theo Bovens stond de eerste week van februari in het teken van bezoeken aan de gemeenten in de kop van Limburg.
De Limburgtour is bedoeld om kennis te maken met Limburg.

Op woensdag 1 februari heeft de Gouverneur in Milsbeek de oude steenfabriek en het Genneperhuis bezocht.
Hierna volgde een korte tussenstop bij de gerestaureerde pottenbakkerij de Jacobsladder in Milsbeek met een toelichting van Cultuurbehoud Milsbeek.

Door de voorzitter van onze stichting Martien Holthuysen is uitleg gegeven over de door de stichting gerealiseerde zaken in de afgelopen jaren.
Daarnaast is er aandacht gevraagd voor onze toekomstige plannen, waaronder het herstel van karakteristieke boerderijen en het toestaan van een woonbestemming op de molenromp aan de Rijksweg. Zodat deze molen weer een fraai aangezicht geeft.
Tevens heeft de stichting haar zorgen uitgesproken over de huidige plannen rond de steenfabriek die beschadiging of vernietiging van cultuurwaarden zou kunnen betekenen.
Tevens heeft onze stichting de wens uitgesproken om in Milsbeek te komen tot het oprichten van een pottenbakkers/klei museum in de Jacobsladder.

 gouverneur theo bovens1gouverneur theo bovens2gouverneur theo bovens3

 

   
© Stichting CultuurBehoud Milsbeek - https://cultuurbehoudmilsbeek.nl