De tentoonstelling Boerelѐѐve op de Milsbѐk,  die op 4 mei door burgemeester de Koning in de Jacobsladder werd geopend,  is een succes geworden. Op de dagen dat de tentoonstelling voor het publiek was geopend mocht de stichting 677 geregistreerde bezoekers ontvangen, die voor zover de organisatie bekend is, zonder uitzondering tevreden huiswaarts keerden.

De oude, korte kar van Herm ten Haaf en de driewieler met ‘nepgroente’ van de Haas, trokken buiten al de aandacht van de geïnteresseerden. Dat deden zeker ook de oude werktuigen, het handgereedschap en het ‘perdsgeschier’, dat voor de ingang van ‘de Jacobsladder ’in “’t schop” tentoon waren gesteld.

Binnen was imker Gerrie Megens met een stand present. Hij, en op de dagen dat hij niet aanwezig kon zijn, zijn voortreffelijke vervanger Alexander Kerkhoff, vertelde de bezoekers over het werk van de imker,  alsmede het belang en de geheimen van het bijenleven. De gehele voorraad originele Milsbeekse honing van Gerrie werd tijdens de tentoonstelling aan de man gebracht.    

In samenwerking met Milsbeekse voedselleveranciers werd ook aandacht gegeven aan het thema ‘Hoofdstad van de smaak’. Eetcafé ‘De Diepen’ en de  restaurants  ‘t Töpke en La Casquette lieten de bezoekers aspergegerechten proeven. Samen met de SPAR,  slagerij Giesberts, CNC,  gebr. Berns en onze eigen stichting zorgden zij ook voor de iunhoud van de 3 smaakmanden, die elke dag onder de bezoekers werden verloot.

Martien Cuijpers, Truus Schoenmakers, Leo Tacken, Annemiek Kösters, Mevr Roelofs, Mary Mattinemu, Henny Dinnissen, Jo Bouhuis, Anneloes de Haan, Hans Wannet, J. Meuleman, Toos Holthuysen, C. Lukassen, Lia Janssen en Nico Cobussen waren de gelukkige winnaars van de smaakmanden.

Van de speciale openstelling voor de leden van de KBO en het verzorgingshuis Norbertus op 7 mei werd helaas maar weinig gebruik gemaakt.   Anders was het met de speciale openingen voor de kinderen van de basisschool. 183 leerlingen van de groepen 3 t/m 8 bezochten op 13 en 14 mei klassikaal de tentoonstelling en hadden veel aandacht voor het boerenverleden in ons dorp. Het totale bezoekersaantal kwam daarmee op ongeveer 900.

Voor nadere informatie en foto’s  wordt verwezen naar de website van onze stichting www.cultuurbehoudmilsbeek.nl welke tijdens de tentoonstellingsweek gemiddeld meer dan 40 personen per dag trok.

Tijdens de tentoonstelling werden 400  exemplaren van ons boek ‘Boerelèève op de Milsbèk’   ‘aan de man’ gebracht.  Vanaf nu is het boek in de winkels van de SPAR in Milsbeek en Bruna in Gennep voor de prijs van € 19,50 te koop.

Wim Bindels

 

 

 

 

   
© Stichting CultuurBehoud Milsbeek - https://cultuurbehoudmilsbeek.nl