Op onze website www.CultuurbehoudMilsbeek.nl  is met enige vertraging alsnog een uit het boekje de Alde Milsbèk samengestelde lijst van bijnamen ‘op de alde Milsbèk’ opgenomen. De lijst wordt vooraf gegaan door een uitleg over het ontstaan van de (bij)namen. Van een aantal bekende personen met bijnamen is een foto op genomen.

De op initiatief van de BiblioPlus aangekondigde lezing  over “Oorlogsherinneringen Misbeek”in de Gennepse bibliotheek  is door hen geannuleerd vanwege het te geringe aantal personen dat zich vooraf had aangemeld. Helaas kwamen een aantal geïnteresseerden die zich niet hadden aangemeld voor een gesloten deur.

Door onze stichting is deel genomen aan een bijeenkomst van de BibliotheekPlus in Gennep van het erfgoedproject “vantoentotlater”. Afgesproken is dat ook Milsbeek als zoekwoord zal worden toegevoegd en dat ook onze  stichting hiervoor oude foto’s in zal zenden. Ook individuele personen kunnen overigens personen foto’s met een bijhorende toelichting aanmelden. De website is te vinden op www.vantoentotlater.nl

Ten vervolge op het hetgeen in het beleidsplan is aangekondigd, hebben zich inmiddels aangemeld om een werkgroep “Genealogie”te vormen. Het zijn vooral(oud)inwoners zich  in het verleden al met onderzoek van hun eigen stamboom hebben bezig gehouden. Inwoners of oud-inwoners die dit ook hebben gedaan en/of geïnteresseerd zijn om te participeren in het werk van deze werkgroep worden gevraagd contact met  op te nemen  met Joh v.d. Ven die te bereiken is onder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tel.  0485-517997

Vandalen hebben in april vernielingen aangericht aan de picknickset aan de Teelebeekstraat langs het “Rondje Milsbeek”. De gemeente heeft op ons verzoek de beschadigingen inmiddels hersteld. De vrijwilligers Jan Wagelmans en Jan Spikmans hebben het wandelpad inmiddels ook voor het overige  geïnspecteerd en de 10 informatieborden langs de route een wasbeurt gegeven. 

   
© Stichting CultuurBehoud Milsbeek - https://cultuurbehoudmilsbeek.nl