Religieus erfgoed van de R.K. Kerk te Milsbeek
De Kruisweg

De traditie van de kruisweg gaat terug naar het lijdensverhaal en de kruisdood van Jezus.Vanouds trokken pelgrims naar Jeruzalem om de gang van Jezus naar Golgotha na te lopen. Toen dit later in de Middeleeuwen lastiger werd, bouwde men de Via Dolorosa op meerdere plaatsen in Europa na. Markante scènes werden verbeeld door staties, een plek waar men stilstaat om het lijden van Jezus te overdenken.

In de R.K. Parochiekerk O.L.Vrouw van Altijddurende Bijstand in Milsbeek, bevindt zich een 14-delige terracotta Kruisweg, ontworpen en gemaakt door de Maastrichtse kunstenaar Frans Tuinstra (1923-2006). Hij was werkzaam bij de N.V.Russel-Tiglia, de Eerste Tegelse keramiekfabriek in Tegelen. Deze Kruisweg is in 1953 geplaatst in de Parochiekerk. Het was een geschenk van de parochianen ter gelegenheid van het zilveren Priesterfeest van de toenmalige Pastoor Lambert Versterren in 1953.

 thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6thumb kruiswegstatie 6

   
© Stichting CultuurBehoud Milsbeek - https://cultuurbehoudmilsbeek.nl