Stichting Cultuurbehoud Milsbeek (SCM) is 12 mei 2005 opgericht; nu dus 15 jaar geleden en het is tijd om dat te vieren op een manier die past bij de huidige Corona-situatie. 

Ons gouden schrijverskoppel Geert Barten en Teun Theunissen kwam met een mooi plan en een mooie uitwerking. Dat resulteerde in het boek ‘Milsbeek in foto’s en kaarten’ dat wij als dank aan onze vrienden/vriendinnen en vrijwilligers hebben geschonken. 

Milsbeek in fotos en kaarten

In het verleden heeft Stichting Cultuurbehoud Milsbeek diverse luchtfoto's aangekocht, onder andere foto's gemaakt door de RAF in september 1944. Ook hebben we topografische kaarten gekocht die een goed beeld geven van de ontwikkeling van Milsbeek in de laatste anderhalve eeuw. Van internet hebben we rechtenvrije oudere kaarten kunnen downloaden. Recente luchtfoto's van Milsbeek zijn voor ons gemaakt door een ultralightpiloot die goed bekend is met de regio.

De opgenomen kaarten en luchtfoto’s zijn aangekocht met behulp van onder meer een financiële bijdrage van de Stichting SL!M en natuurlijk de jaarlijkse bijdragen van onze vrienden/vriendinnen.

Achter in het boek zijn twee gedichten opgenomen: een gedicht van Milsbekenaar Adriaan de Winter en het gedicht van Juultje Beer dat de dichtwedstrijd heeft gewonnen.

Op 14 december werd het boek aangeboden aan burgemeester Teunissen van Gennep. Onze vrienden en vriendinnen en onze vrijwilligers hebben het boek inmiddels ontvangen.

Tip: bent u nog geen vriend(in) en toch geïnteresseerd in het boek?
Stort dan 10 euro of meer op de rekening van SCM ten name van Penningmeester Stichting Cultuurbehoud Milsbeek: NL 58RABO 0108698084 onder vermelding van “vriend(in)” plus je adres. Het boek wordt dan ook bij jou in de bus gedaan.

Mede namens het bestuur wens ik jullie veel kijk- en leesplezier met de ontdekkingsreis door de Milsbèk.

Ton Frenken, voorzitter 

   
© Stichting CultuurBehoud Milsbeek - https://cultuurbehoudmilsbeek.nl